nuffnang adv

lazada adv

Monday, February 17, 2014

TERKINI !!! AL- FATIHAH.....KRONOLOGI HASIL BEDAH SIASAT KEATAS MAYAT ADO PEJABAT TANAH KUALA TERENGGANU.
Hasil bedah siasat oleh yang di buat pada jam 3.30 - 5.30 petang oleh Dr. Forensik Hospital Sultanah NurZahirah Kuala Terengganu di dapati Mangsa diketegorikan "UNDERTERMINED" (DECOMPOSED DUE TO BODY FOUND IN WATER).

Pemeriksaan  yang dijalankan pada beberapa bahagian badan adalah seperti berikut:-
1)- Kepala - tiada kecederaan luaran, tengkorak tidak patah dan tiada pendarahan otak.
2)- Leher - tiada kecederaan luaraan pada leher, otot2 leher normal, tulang tengkorak tiada kepatahan
3)- Dada - tulang rusuk tiada patah bahagian organ dalaman seperti paru2, jantung dalam keadaan baik tetapi reput.
4)- Abdomen - tiada pendarahan dalam kaviti abdomen, semua organ2 dalaman sept Gepar,buah pinggang dan usus dalam keadaan baik tetapi reput.
5)- Keseluruhan bahagian badan tiada kecederaan, hatta pakaian pun berada dalam keadaan baik.

KRONOLOGI :-

Pada malam 14 februari 2014, kehilangan Wan Hariff Rafany Bin Wan Muda No Kad pengenalan 790518 11 5697 Alamat Lot 1180, Kampung Limbongan, Besut , Terengganu yang berjawatan sebagai ADO Pejabat Tanah Kuala Terengganu telah disedari oleh isterinya ( Norull Shazrina Bt Shafie ) semasa bangun pagi.

Beliau keluar seorang diri dari rumah dengan menggunakan sebuah kereta miliknya iaitu Audi DCH181 warna silver. Selepas 24 jam kehilangannya, Isteri Wan Hariff Rafany telah membuat report polis.


Siasatan telah dijalan oleh pihak polis dan kereta milik mangsa telah di temui di Belakang Pajabat SATU Daerah Hulu Terengganu pada 15 Februari 2014. 

Dan pada jam 11.45 pagi seorang pemancing telah melihat objek terapung di dalam Sungai kampung Tanjin Kuala Berang lalu menghubungi pihak Polis dan Bomba.

Apabila Mayat Mangsa di bawa ke tebing sungai dan pemeriksaan awal telah dibuat, terdapat satu ikat anak kunci kereta milik mangsa didalam poket mangsa. Kunci tersebut jelas milik sebuah kerata Audi A4 milik ADO Pejabat Tanah Kuala Terengganu.

Selepas itu mayat mangsa telah dibawa untuk bedah siasat dan siasatan lanjut akan dibuat oleh pihak-pihak yang berkenaan.. 


Mangsa meninggal 2 oranga anak yang berusia 4 tahun dan 6 tahun serta seorang isteri... Takziah kepada keluarga mangsa...Sekian..

AL-FATIHAH....

sumber: http://anaktelukpaku.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Get the lowest PRICE booking by ONLINE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...