nuffnang adv

lazada adv

Tuesday, April 19, 2016

Kisah seorang insan yang bernama SAFIUDDIN



Bagi yg belom kenal saya , nama saya SAFIUDDIN . Berusia 22 tahun . Saya sedang berjihad melawan nafsu . Bukan propa , bukan buat2 . Tp benar ! Yg kenal saya tahu siapa saya dan apa saya lalui .
.
Status islamik saya adalah apa yg saya buat , saya rasa , saya tahu , saya belajar dan ilham drpd Allah SWT . Status dan tips bisnes saya pula adalah 200% pengalaman sya sendiri sejak tingkatan 4 berniaga . Saya tidak pernah hadiri mana2 seminar . Ilmu yg saya dpt dan tahu itu adalah bantuan drpd Allah SWT .
.
Jgn ragu2 dgn apa saya tulis dan share . Saya tidak pura-pura jadi baik sebab nk raih org join bisnes saya . Saya jrg update apa2 pasal "JOM JOIN BISNES SAYA" . Saya tidak pernah menjanjikan bulan bintang dlm bisnes saya . Saya tidak pernah tulis sesuatu yg saya tak buat .
.
Mgkin ramai yg anggap saya ni tipu aje konon kata berniaga sebab Allah sbb x kenal saya ni siapa . Kan ?? Saya tidak menipu testimoni produk , tidak pernah menipu testimoni leader , xpernah tipu sales saya , x pernah tipu kereta org buat mcm kereta sendiri dan yg lain2 .
.
Tp masalah org kita ni , asal pemaksiat je ckp pasal Allah dan ajak kebaikan kita TOLAK . Pdhl kita x perlu nak nilai siapa yg bercakap tp apa yg dicakap dan disampaikan . Semua org berhak bercakap dan menyampaikan . Terimalah sesuatu yg baik walau bukan drpd org baik . Jgn sempitkan pemikiran . Sbnrnya kdg2 Allah ni zahirkan aib kita mlalui org lain .
.
Saya tidak mulia . Saya bukan sesiapa malah bukan pak ustaz mahupun al hafiz . Terimalah apa yg saya smpaikan . Smoga semuanya terkesan dan diberi faham oleh Allah .


@facebook Putihsofea

PS: admin doakan akan insan ini diberi kekuatan oleh Allah swt untuk terus berubah dan dikembalikan sifat asal lelakinya dan ianya menjadi pedoman kepada insan lain yang mengalami nasib sama dengannya untuk sama-sama kembali BERHIJRAH semula

Get the lowest PRICE booking by ONLINE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...