Hari ini admin nak belanja resepi sikit, nampak macam sedap dan mudah serta tak payah masak cuma adunkan sahaja sebagaimana resepi di bawah.
Jika bapa mithali yang buat tentu awesome buat anak-anak dan juga isteri tersayang. Lain sebenarnya air tangan BAPAK ni. Cubalah, insyalah jika selalu memasak dan berbuat sesuatu terutama memasak kepada famili, hubungan keluarga juga berubah dan memang hasilnya positif.
Pastikan baca Basmalah dan berselawat moga resepi kita lebih berkat insyalah.
Resepi kali ini adalah seperti berikut:
<3 span="">3> RESEPI CHEESEKUT CAKE <3 span="">3>
Bahan-bahan:
250 cream cheese(Saya guna brand Tartura)
1 paket Biskut Deluxe Crackers Hup Seng
1/2 tin susu pekat manis (boleh kurangkan)
1 kotak kecil susu segar
Nestum
.
Cara-cara boleh rujuk di setiap gambar.
1)Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 s/b susu segar ke dalam mixer/blender. Putar sampai sebati.
2)Celup biskut ke dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk lapisan pertama.(Celup jap je taw, Nanti kembang sangat)
3)Tuang adunan cheese ke atas biskut dan ratakan. Pastu boleh tabur nestum.
4)Ulang step yang sama.
5)Pastikan lapisan last sekali ialah adunan cream cheese. PAstu tabur nestum.
6)Masuk dalam aisbox belah bawah. Sedap makan time sejuk.Pas potong dah boleh ngap!
1)Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 sudu susu segar ke dalam mixer/blender. Putar sampai sebati.
.
(Saya guna blender je sebab tak ingat mixer letak mane time pindah rumah hari tu.Tapi jangan guna blender yang buat blend cili lak. Haha. Pedas nanti.)
2)Lapik loyang dengan plastik.
Celup biskut dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk buat tapak(lapisan pertama). Celup jap je tau. Kalau rendam lame nanti jadi lembik. ;p
.
3)Tuang adunan cheese ke biskut dan ratakan. Tabur nestum(optional).
.
4)Ulang step yang sama.
4)Ulang step yang sama sampai biskut habis atau cukup untuk buat lapisan yang last.
.
5)Pastikan lapisan atas sekali ialah adunan cream cheese.Tabur nestum.
.
6)Dah siap masuk dalam esbox belah bawah. Sedap makan time sejuk taw.
Balance biskut n cheese tu jangan buang ye.
Membazir tu amalan syaitonnnn. 😂😂😂
So sementara tunggu biskut sejuk dalam esbox, boleh ngappp dulu balance biskut.
Inilah hasilnya memang awesome.. sedap
.
Diizinkan untuk share resepi simple dan sedap sangat ni. <3 span="">3> <3 span="">3>
credit : Nor Suhana Samidjan #resepiringkas
250 cream cheese(Saya guna brand Tartura)
1 paket Biskut Deluxe Crackers Hup Seng
1/2 tin susu pekat manis (boleh kurangkan)
1 kotak kecil susu segar
Nestum
.
Cara-cara boleh rujuk di setiap gambar.
1)Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 s/b susu segar ke dalam mixer/blender. Putar sampai sebati.
2)Celup biskut ke dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk lapisan pertama.(Celup jap je taw, Nanti kembang sangat)
3)Tuang adunan cheese ke atas biskut dan ratakan. Pastu boleh tabur nestum.
4)Ulang step yang sama.
5)Pastikan lapisan last sekali ialah adunan cream cheese. PAstu tabur nestum.
6)Masuk dalam aisbox belah bawah. Sedap makan time sejuk.Pas potong dah boleh ngap!
1)Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 sudu susu segar ke dalam mixer/blender. Putar sampai sebati.
.
(Saya guna blender je sebab tak ingat mixer letak mane time pindah rumah hari tu.Tapi jangan guna blender yang buat blend cili lak. Haha. Pedas nanti.)
2)Lapik loyang dengan plastik.
Celup biskut dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk buat tapak(lapisan pertama). Celup jap je tau. Kalau rendam lame nanti jadi lembik. ;p
.
3)Tuang adunan cheese ke biskut dan ratakan. Tabur nestum(optional).
.
4)Ulang step yang sama.
4)Ulang step yang sama sampai biskut habis atau cukup untuk buat lapisan yang last.
.
5)Pastikan lapisan atas sekali ialah adunan cream cheese.Tabur nestum.
.
6)Dah siap masuk dalam esbox belah bawah. Sedap makan time sejuk taw.
Balance biskut n cheese tu jangan buang ye.
Membazir tu amalan syaitonnnn. 😂😂😂
So sementara tunggu biskut sejuk dalam esbox, boleh ngappp dulu balance biskut.
Inilah hasilnya memang awesome.. sedap
.
Diizinkan untuk share resepi simple dan sedap sangat ni. <3 span="">3> <3 span="">3>
credit : Nor Suhana Samidjan #resepiringkas
Salam semua saya syor kan kalau kena kencing manis yg tinggi atau kaki luka berair nak kena potong akibat kencing manis cuba wasap atau call saya En Mohd Zuhairi bin Noordin 0174687570 Insya Allah harga mampu milik kita bagi gula turun dan luka tu akan cepat kering balik dan baik dalam tempoh kurang pada seminggu saja..Insya Allah berkesan dan jika ada pesakit yang kencing manis tinggi yang tidak ada luka pun kita akan turun kan gula bagi terkawal sama
ReplyDeletejom kita rawat kan dengan minuman herba ladang dan herba hutan (JAMINAN RASA TIDAK PAHIT)
jom kita sebarkan bantu pesakit kencing manis kronik