nuffnang adv

lazada adv

Friday, January 3, 2014

Rumah Unik KaumKorowai di Papua New GuineaJauh di pendalaman Papua New Guinea, terdapat sekumpulan puak orang asli yang memiliki kediaman paling mengayatkan di dunia. Puak yang dikenalpasti sebagai Puak Korowai ini masih lagi mengamalkan corak hidup terpencil dan daif. Untuk ketemukan puak ini, akses utama adalah hutan belantara dan sungai-sungai yang jarang diteroka.


Manusia moden pertama yang merekodkan pertemuan dengan puak ini adalah sekumpulan mubaligh berbangsa Belanda sekitar tahun 1974.
Kediaman Puak Korowai yang tinggi sehingga ada yang mencapai ketinggian 35 meter daripada tanah ini cukup menggagumkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Alasan utama mereka sanggup mendirikan rumah yang tinggi adalah untuk mengelakkan puak mereka daripada ancaman binatang buas dan nyamuk.
sumber: http://takusahrisau.wordpress.com

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete

Get the lowest PRICE booking by ONLINE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...