nuffnang adv

lazada adv

Sunday, January 4, 2015

Membongkar Rahsia Wahabi, Satu Konspirasi Yahudi Menghancurkan Islam Dari DalamSebelumnya kita perlu mengetahui Siapakah Yahudi ?
Yahudi adalah bangsa israel yang sangat benci kepada Tuhan Nabi Muhammad SAW hanya kerana Nabi akhir zaman itu bukan lagi dari kalangan Bani Israel, mereka bangsa yang terlalu tebal asobiahnya hingga mereka sanggup bermusuhan dengan Tuhan itulah Sebabnya mereka mencetuskan ajaran anti Tuhan- Anti islam, sekularisme dan menyebarkannya ke seluruh dunia.

Yahudi juga dikenali sebagai ZIONIS. Gerakan ini di susun dengan rapi setelah Theodore Herzl (pengasas Organisasi yahudi Internasional) yang menulis buku “Negara yahudi” pada tahun 1896, Konsep ZIONISME yang menganggap kaum yahudi sebagai bangsa yang terpilih memerintah dunia ini dari Bukit Zion atau Sion di Jerusalalem sebagai pusat pemerintahan Yahudi.

Pada tanggal 9 November 1914 British mengusahakan perang terhadap khilafah Uthmaniah Turki

Permulaannya adalah Jerussalem, Di sinilah terletak Masjidil Aqsa yang telah ada sejak zaman Nabi Ibrahim AS. Tempat ini adalah tapak bersejarah bagi semua agama samawi, Namun kerana yahudi dan kristian menolak Nabi Muhammad SAW maka Baitul Maqdis menjadi rebutan antara Yahudi, kristian dan Islam

Baitul Maqdis merupakan kota ketiga terbesar Islam, Selepas Makkah Mukarramah dan Madinah Al-munawarah

Kota-kota besar Islam di antaranya adalah:

Makkah Al-mukarramah : Terdapat Kaabah dan Masjidil Haram, Tanah kelahiran Rasulullah SAW, Tapak kenabiann Muhammad SAW

Madinah : Masjid nabawi, Terdapat jasad rasulullah, Terbinanya daulah islam pertama dimana yahudi terhalau dari haramain (Makkah dan Madinah)

Baitul maqdis : Terdapat masjidil aqsa, Kiblat pertama umat islam sebelum diubah ke masjidil haram, Negeri isra dan miraj, tempat perhentian terakhir sebelum Rasulullah SAW mi' raj ke sidratul muntaha

Pada 639 M dibawah khalifah umar Al-khattab, Gabenor amru bil 'ash berhasil menguasai Baitul Maqdis dengan aman damai 

Pada 1099 M perang salib pertama Baitul Maqdis jatuh ke tangan kristian

Pada 1187 M Salahuddin Al Ayubi mrebut kembali Baitul Maqdis dari tangan Richard The Lion Heart dan sempurnalah tiga kota suci ini berada dalam khilafa islamiyah hingga 1917

Dendam yahudi terhadap Muhammad SAW dan islam semakin mendalam dan Satu konspirasi dirancang begitu rapi untuk menentang kebangkitan islam

Yahudi mendirikan pusat pengajian islam untuk melatih agen-agen perisikan untuk menyusup ke dalam masyarakat islam

Tahun 1822 didirikan society asiatic of paris di Paris 

Tahun 1823 royal asiatic society of great britain and ireland didirikan di inggeris

Tahun 1842 american oriental society didirikan di Amerika Syarikat

Tahun 1916 university of london mendirikan school of oriental studies sekarang menjadi SOAS (school of oriental and african studies)

Agen-agen orientalis itu dikirim ke negara negara islam dan menyamar sebagai ulama, Diantara tokoh2 orientalis dari yahudi dan kristian yang menyusup di tengah-tengah umat islam adalah :
Mr. Hempher (syeikh Muhammad Majmui ) pada 1710 di hantar oleh british ke mesir, turki, hijaz, iraq dan sekitarnya
Mr. Christian Snouck Hurgronve (Syeikh Abdul Ghaffar) 1857-1936 di Aceh dan Nusantara
Duncan Black MacDonald (1863-1943) dihantar ke Amerika dan menjadi rujukan cendekiawan islam dari seluruh dunia
Apa itu wahabi? Wahabi merupakan suatu pemahaman yang di asaskan oleh Muhammad Ibn Abdul Wahab, faham ini di nisbahkan kepada nama bapanya Abdul wahab sebagai wahabi tidak kepada namanya sendiri sebagai muhammadi, ini adalah sebagai ijtihad para ulama supaya umat islam tidak keliru dengan ajaran islam sebenarnya yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW.

Muhammad Ibn Abdul Wahab 1701-1793) lahir di kampung Ainiya Najd Arab saudi, ibnu abdul wahab adalah seorang yang lemah fikirannya dan gagap, ayah dan abangnya menganggapnya sebagai anak yang tidak siuman. 

Ibnu abdul wahab sangat terpengaruh dengan ajaran Ibn Taimiyah yang mengasaskan pemahaman mujassimah. (Ibnu Taimiyyah sebelum wafat kembali bertaubat dan mengikut fahaman imam mazhab yang empat iaitu Syafie, Hanafi, Maliki dan Hambali- admin) 

Kemudian dia mengembara dan belajar di Basrah berguru kepada syeikh Muhammad Al Majmui, syeikh Muhammad Al Majmui adalah Mr. Hempler, iaitu seorang orientalis dan agen yahudi dari British. Dia adalah seorang pakar ilmu islam berbahasa Arab, turki, parsi dan lama mempelajari islam di turki dan iraq, Mr. Hampler memberikan Ibn abdul wahab dengan hadiah kahwin mutaah 2 orang agen perempuan yahudi yang menyamar sebagai muslimah maka akan lebih mudah yahudi mencatur Ibnu Abdul Wahab dengan semaunya, mengajarkan aliran baru dalam islam sesuai dengan perancangan Yahudi. Dengan ajaran baru itu Ibnu Abdul Wahab. Kembali ke kampung halamannya namun di tentang dan di usir oleh bapanya yang seorang ulama sunni.

Kerjasama yahudi, keluarga al-saud dan golongan wahabi kemudian membentuk kerajaan arab saudi.

Setelah di usir oleh ayahnya Muhammad ibnu abdul wahab terus menyebarkan ajarannya itu ke seluruh Najd dan selalu di pantau oleh Mr. Hampler dan disokong oleh kerajaan Inggeris dan membawa misi yahudi pada pemimpin-pemimpin arab .

Pada tahun 1947 Ibnu Abdul Wahab bertemu dengan 
Ibnu Saud dan berkata “jika engkau menolong kami, maka engkau akan kami jadikan pemimpin seluruh wilayah najd” Ibnu Saud adalah keturunan yahudi yang menguasai kawasan Durriyah, ibnu saud setuju dengan tawaran ini maka bergabunglah Ibnu Abdul Wahab dan Ibnu Saud mengembangkan ajaran wahabi, di antara ajaran wahabi ialah siapa yang tidak ikut wahabi ialah sesat, kafir, halal darah dan hartanya. 

Dengan fatwa wahabi ini maka orang-orang yang tidak ikut wahabi ini dibunuh dan hartanya dirampas. Kaum wahabi melancarkan perang di dalam dan di luar wilayah Najd seperti Yaman, Hijaz dan daerah sekitar Syiria dan Iraq, mereka memerangi 300 lelaki di kampung Al-fusul diwilayah kota Al-Ahsa dan merampas harta milik mereka. Pasukan ibnu saud dan ibnu Abdul Wahab itu terus melakukan kekejaman ke seluruh arab, siapa yang taat kepada ajarannya wajib berbaiat, bila melawan wajib dibunuh dan harta miliknya dirampas. 

Di antara umat islam yang paling banyak dibunuh adalah keturunan Rasulullah SAW, namun ada keturunan Rasulullah yang sempat melarikan diri ke Malaysia dan Indonesia. Peninggalan Rasulullah SAW di musnahkan supaya umat islam tidak lagi membesarkan Nabi Muhammad SAW dan keturunannya.

Pada tahun 1793 ibnu Abdul wahab meninggal dunia namun ajaran wahabi makin berkembang dengan sokongan keluarga AL-saud dan british atau yahudi dan terus meluaskan wilayah jajahannya sehingga tahun 1912 berjaya menguasai seluruh najd.

Yahudi mencetuskan revolusi arab untuk menjatuhkan empire islam Uthmaniah, ketika empayar islam Uthmaniah telah diserang dengan penyakit al wahan,  agenda yahudi seterusnya adalah menghapuskan pemerintahan para syarif makkah yang bertugas sebagai penjaga Haramain. kemudian Yahudi melantik JE Lawrance sebagai agen perisikan yang menyusup ke dalam bangsa arab. Lawrance adalah seorang saintis yang menguasai 6 bahasa utama dunia termasuk arab. Dia  menguasai dengan amat baik wilayah dan peradaban bangsa arab dan dikenali sebagai lawrance of arabia. 

Kemudian lawrence mencari tokoh arab yang menginginkan kuasa, maka di temukan tokoh Syarif Husain wakil dari empayar islam Uthmaniah di Haramain dan Lawrance berhasil  menghasut Syarif Husain untuk membebaskan diri empayar islam Uthmaniah serta menyuburkan nasionalisme di bangsa arab dan menentang bangsa turki yang memimpin empayar islam Uthmaniah. 

Lawrance adalah seorang lelaki yang sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan mangsanya. Hubungan antara lawrance dan syarif husain sangat rapat sampai menjadi kawan karib putranya yang bernama Amir Faisal. Amir Faisal berpaling ke British. 

Atas nasihat dari Lawrance,  syarif husain mengirim surat rahsia untuk meminta bantuan dari  british. Dengan di janjikan Syarif Husain menjadi pemimpin seluruh arab maka mudahlah bagi Lawrance untuk mencatur keluarga ini untuk mengagihkan arab sesuai dengan permintaan yahudi. 

Pada tahun 1915 British awalnya menguasai wilayah Iraq dan pada tahun 1917 berhasil menduduiki wilayah Palestin. Tentara British yang dipimpin oleh Jeneral Elenbi memasuki palestin pada tanggal 9 disember 1917. Elenbi menginjakkan kaki di makam salahudin dan berkata “ hari ini perang salib sudah berakhir” . 

Pada tahun 1918 tentera kolonial British berhasil menduduki pusat pemerintahan Turki Uthmaniah iaitu Istanbul, kemudian di adakan perjanjian Faisal-weizmann yang ditandatangani pada tanggal 3 januari 1919 dalam persidangan paris. Weizman adalah presiden pertubuhan zionis dunia. Setelah perjanjian itu Weizmen menjadi presiden pertama Israel. Iraq diserahkan kepada Amir faisal, Jerussalem atau Palestin diserahkan kepada Kristian dan Baitul maqdis diserahkan kepada yahudi. 

Pada tahun 1922 setelah perang dunia I tamat,  persidangan Lawson di adakan, hasil sidang lawson adalah : sistem khilafah dihapuskan , khalifah dibuang keluar negara, harta khalifah dirampas, kerajaan Turki baru di bentuk berdasarkan sekuler dibawah pimpinan mustafa kamal attaturk. Negara-negara jajahan Turki diambil alih sebagai jajahan Inggeris, Perancis dan itali. Lord Corsen dengan sombongnya berkata hakikatnya turki telah dihancurkan dan tidak akan bangkit lagi kerana sudah di hancurkan kekuatannya iaitu khilafah islamiah atau pemerintahan islam. 

Yahudi melantik saudi dan wahabi sebagai penguasa haramain. Setelah jatuhnya empayar Uthmaniah negara-negara kecil seperti Kuwait, Yaman dan lain-lain diserahkan kepada kabilah-kabilah yang dipilih oleh yahudi, negara kecil itu semua tunduk kepada British, Perancis dan Itali

Janji kepada Syarif Husain untuk mengangkat sebagai pemimpin arab hanyalah janji kosong. Syarif husain hanya diberikan kerajaan Jordan yang kecil dan miskin.

Pada 1925 keluarga Al-saud berhasil menguasai Makkah dari pada Syarif Husain. Pada 10 januari 1926 Abdul Aziz Al-Saud di lantik menjadi raja Hijaz di masjidil Haram, makkah. Pada tahun 1932 setelah menguasai sebahagian besar semenanjung Arab, Ibnu saud menamakan tanah gabungan Hijaz dan Najd sebagai Arab Saudi. Abdul Aziz Ibnu Saud kemudian melantik dirinya sebagai raja arab saudi dengan bantuan British. Fahaman wahabi menjadi agama rasmi arab saudi dan disebarkan ke seluruh dunia.

Mengapa yahudi menciptakan wahabi.:

Yahudi sangat faham bahawa kekuatan umat islam terletak pada rohnya yakni ruh yang sangat kenal cinta dan takut dari penciptaNya oleh kerana itu umat islam harus dipisahkan dari Allah.

Yahudi sangat faham bahawa kekuatan islam kerana berhasil menghubungkan kekuatan roh dan kehidupan lahir maka keyakinan akan adanya kekuatan roh dalam kehidupan lahir itu harus dimusnahkan

Yahudi sangat faham bahwa kunci kemenangan umat islam adalah adanya bantuan ghaib dari Allah SWT maka yahudi ingin menghapuskan keyakinan terhadap hal ghaib itu.
Ulama sufi dan tarikat yang memiliki karamah dikatakan sesat dan syirik.

Yahudi sangat faham bahwa kekuatan islam terletak pada kecintaan umatnya kepada Muhammad SAW, ahlul bait dan para sahabat maka segala peninggalan dan amalan yang menyuburkan kecintaan kepada Rasulullah dimusnahkan dengan alasan bid’ah, kultus, khurafat dan lain-lain alasan yang diada-adakan

Yahudi faham bahawa selemah-lemah umat islam mereka sangat fanatik pada agama para ulama, oleh kerana itu ulama baru dan islam gaya baru mesti dicipta yang sesuai dengan agenda yahudi.

Untuk menguasai kota suci umat islam haramain,  yahudi tidak bisa memusnahkan seperti tempat-tempat yang lain karena ditakutkan akan mendapat tentangan seluruh umat islam sedunia
Kejahatan-kejahatan wahabi diantaranya adalah :

Membuat fatwa setiap yang bidah itu sesat dan yang sesat itu neraka

Umat islam yang tidak ikut ajarannya itu sesat, halal darah dan hartanya

Membunuh keturunan Rasulullah SAW

Menghukum sesat keturunan Rasul SAW dan sahabat yang utama

Menganggap alam roh itu tidak wujud

Menolak adanya hubungan antara alam lahir dan roh

Memusnahkan peninggalan Rasul.
Dalam mempelajari ilmu usuludin atau tauhid menganut pemahaman ibnu taimiah yang menganggap Tuhan itu berjisim seperti makhluk atau mujassimah

Mengambil sumber alquran dan hadis tanpa ijma' ulama dan qiyas

Melarang keras umat islam berdoa dengan bertawasul atau perantara

Dilarang keras menziarahi kubur sekalipun makam nabi

Menghancurkan bangunan di atas tempat lahir nabi di suk alai

Melarang memuji-muji nabi seperti membaca qosidah berzanji burdah, tahlil dsb

Melarang memperingati maulid rasul, israq miraj dan semua perayaan islam yang lain

Melarang belajar tentang sifat 20 dan menuduh sesat ajaran asyari yaitu faham Ahli sunnah wal jamaah.

Melarang amalan tariqat, umpama tariqat naqsabandiah, Al qadiri, saszali, saman muhammadiyah dll
Mengundang amerika mengeksploitasi kekayaan minyak di timur tengah

Berkomplot dengan Amerika membina pangkalan perang di arab saudi

Meminta bantuan tentara sekutu di perang teluk untuk menghancurkan saddam

Mencetuskan gerakan teroris seperti al Qaeda dll untuk memburukkan imej islam

Mengubah arab menjadi negara yahudi dan haramain menjadi kota yahudi

Dan kejahatan-kejahatan yang lain yang merupakan konspirasi yahudi untuk menghapuskan kecintaan terhadap allah SWT dan Muhammad SAW supaya umat islam mengikuti cara hidup yahudi. Maka jelaslah ajaran wahabi itu bertujuan untuk meninggalkan Allah dan mengikuti yahudi
Setelah kita tahu maka mari kita perangi wahabi dengan cara :

Jangan sekali terpengaruh dengan ajaran ini, jaga keluarga dari pengaruh aliran ini
Berpegang teguh kepada Ahli sunnah waljamaah imam abu hasan asayari dan abu mansyur al maturidi

Kuatkan Hubungan dengan Allah dan Rasulullah, kuatkan Habluminallah dan Hablum Minannas
Berfikir dengan salah satu mazhab yang 4 itu: syafi’i, Maliki, Hanafi dan Hambali jangan dicampur

Bertasawuf dengan Imam al-Ghazali
Wirid dan zikir
Jangan mudah terpancing dengan dengan tawaran manis dan provokasi wahabi
Jangan terlibat gerakan militan dan terroris
Banyaklah bertaubat
Berdoalah kepada Allah swt

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


    Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

    ReplyDelete

Get the lowest PRICE booking by ONLINE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...