nuffnang adv

lazada adv

Tuesday, June 11, 2013

Tunggakan RM56.00, kena bayar bil pemotongan RM30... macam dah tak ada duit sangat Syarikat AIr Terengganu (SATU)Itulah yang terjadi kepada golongan rakyat marhain yang bil airnya RM4.00 hingga RM10.00 sebulan, kerana tunggakan sebanyak RM56.00 dah nak kena potong dan kena denda lagi RM30.00.

Bukan soal tidak mampu bayar dan tak boleh bayar, tetapi soal bertimbang rasa dan prihatin kepada golongan bawahan. Inilah polisi Syarikat Air Terengganu (SATU).

Kalau kat Selangor, keadaan begini telah diberi PERCUMA. Tak kisahlah, nanti dikata menyokong pembangkang pula, cuma kadang-kadang rasa agak terkilan apabila kemudahan asas kepada rakyat dengan belanjawan pembangunan dibiayai oleh Kerajaan Negeri Terengganu, tentunya dan sewajarnya golongan berpendapatan diberi perhatian dan keutamaan.

Takkanlah dengan tunggakan RM50.00 pun dah nak kena potong bekalan air, tetapi yang bertunggak beribu-ribu tidak mengapa pula. Jadilah syarikat yang mesra pengguna. Apabila terjadi kejadian terputus bekalan air yang menyusahkan orang ramai, tiada pula diskaun bil air sebagai tanda memohon maaf.

Bila hati sudah terasa, terpaksa diluahkan. Baik terluah daripada terbuku.


No comments:

Post a Comment

Get the lowest PRICE booking by ONLINE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...